Gå till innehåll
4 Servicemeddelanden
4 Servicemeddelanden

Vetlanda Museum

Aktivitet, Barn & Familj, Kultur

Vetlanda museum bjuder in till upplevelser för alla. Ta del av museets utställningar, som alltid har ett barnspår och många aktiviteter, eller skapa i museets konst-, pyssel- och slöjdverkstad som riktar sig till alla åldrar. Det är fri entré och i museets butik finns möjlighet att shoppa unika varor och ta en liten fika. Välkommen!

Museets fasad i rödbrun tegel.

Vetlanda Museum är ett kommunalt museum med uppgift att samla in, vårda, bevara och förmedla Vetlanda kommuns kulturarv med fokus på konst och kulturhistoria. I samlingarna finns bland annat en stor mängd fotografier, föremål och arkivhandlingar från Vetlanda nu och då, liksom en stor konstsamling. Genom utställningar, programverksamhet och praktiskt skapande i museets Konst-, pyssel- och slöjdverkstad vill museet samla och förmedla kommunens historia och samtid, samt påverka och inspirera inför framtiden.

I Vetlanda Museums uppgift att dokumentera, vårda och berätta om Vetlanda kommuns kulturarv ingår att delta i kultur-, natur- och utvecklingsprojekt, samt att ge stöd och service till organisationer, hembygdsföreningar, företag och privatpersoner.

Vetlanda Museum ansvarar också för Vetlanda kommuns konstsamling, med konst i alla former, som utsmyckar kommunens offentliga lokaler och arenor.

Museibyggnaden ligger i Apoteksparken i Vetlanda och är inrymt i det gamla Tingshuset som byggdes 1938. Museet har nyligen genomgått en omfattande renovering av publika ytor samt arkivlokaler. Här finns skapanderum, mötesrum och platser för enskilda att forska. Lokalerna är handikappanpassade och museet har fri entré.

Vetlanda museum har även tre filialmuseer som är öppna under sommaren. Ädelfors Gruv- och mineralmuseum, Högarps bymuseum och Vetlanda skolmuseum.

Verkstad för konst, pyssel och slöjd

I Vetlanda Museum finns en konst-, pyssel- och slöjdverkstad för alla åldrar. Verkstaden är öppen när museet är öppet och här finns något för alla som vill låta kreativiteten flöda, oavett om du precis lärt dig gå eller om du gått i pension. Precis som alla utställningar på museet är det helt gratis att vara i verkstaden.

Öppettider och priser

Under utställningsperioderna har museet öppet tisdag till söndag, klockan 12 till 16. Alltid fri entré!

Kontakt

Länk till aktörens hemsida: Vetlanda Museum
Kyrkogatan 31
574 31 Vetlanda
Telefon: 0383-973 54

Evenemang hos Vetlanda Museum